Gogosi pufoase cu gem de capsuni

de papabundetot in Prajituri, 12 Ian 2014 | 6632 vizualizari

 

Ma tot gandeam ce sa mai fac dulce,ceva ce nu am facut de mult,ceva aromat si gustos,dar nu foarte costisitor si mi-a venit ideea cu gogosi,mai ales ca eu nu am facut gogosi niciodata pana acum…nu stiu de ce ,dar…nu am mai facut. Iubi a vrut gogosi care sa aiba gemul inauntru…sa nu mai muncim dupa :) ,ci doar sa mancam,asa ca am cautat ceva idei pe Google si am gasit pe neinakitchen.blogspot.com o reteta in care gemul se pune inainte de a praji gogosile.Reteta de aluat…este dupa gustul meu,de pe acest blog inspirandu-ma pentru tehnica de ansamblare a gogosilor cu gem :)

 

INGREDIENTE

  • Am folosit:
  • 1 kg faina
  • 2 plicuri drojdie uscata
  • 8 linguri zahar
  • 1/2 lingurita scortisoara
  • 2 lingurite coaja de lamaie
  • esenta vanilie
  • 4 oua
  • 400 ml lapte
  • un praf de sare
  • gem de capsune
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi pufoase cu gem de capsuni:

Am incalzit putin laptele,apoi am pus drojdia intr-un castronel,peste ea am pus putin zahar (acesta are rolul de a activa drojdia),o lingurita de faina si 50 ml lapte.Am amestecat bine pentru a dizolva drojdia si am lasat deoparte sa creasca putin.

Intr-un castron mare am pus 1 kg faina,coaja de lamaie,restul de zahar,esenta de vanilie,sarea si am amestecat putin,ouale le-am batut bine separat si le-am adaugat apoi,dupa ce a crescut maiaua,am adaugat-o si pe ea si am trecut la framantat adaugand treptat si restul de lapte. La inceput aluatul este foarte lipicios,dar trebuie framantat pana cand nu se mai lipeste de mana.La mine nu cred ca a durat mai mult de 5-7 minute.
Am lasat apoi aluatul sa dospeasca la loc cald,aproximativ 1 ora si jumatate.

Dupa ce aluatul a crescut frumos,am luat o bucata din el,am intins-o cu sucitorul pe masa de lucru,(nu foarte subtire,dar nici gros),si cu un pahar am dat forma gogosilor.Pe o bucata de aluat am pus putin gem,am uns marginile cu lapte si am adaugat peste o alta bucata de aluat,apasand usor marginile pentru a le “suda”.Am mai lasat cam 20 minute gogsile formate la dospit si apoi le-am prajit in ulei bine incins,pana s-au rumenit frumos.Le-am scos pe o hartie absorbanta si le-am pudrat cu zahar.Si am continuat asa pana cand am terminat tot aluatul 

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi pufoase cu gem de capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tiramisu cu capsuni

de Rocsi 9

ieri la 18:37

Salată de ouă cu avocado și iaurt - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 10:36

Supă crema de roșii coapte - Rețeta gustoasă de post

ieri la 10:17

Mușuroi de cârtiță

pe 26.04 la 23:40

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Gogosi